dijous, 22 de març del 2012

Com planifiquem l'hort?

"El tema d'aquesta setmana ha sigut la planificació. Hem vist quins factors hem de tenir en compte a l'hora de començar l'hort per escollir el lloc ideal per fer-lo (si podem!). També els passos per iniciar-lo i han sortit temes com la successió de cultius, les associacions, època de plantació de les diferents hortalisses o els marcs de plantació. Aquí hi ha els apunts del tema.
" - "Pel que fa al treball de la terra, hem preparat nous bancals i hem començat a desherbar els bancals on ja hi havíem plantat. Tanmateix no hi hem tingut massa feina, ja que la manca de pluges dels darrers mesos fa que la terra sigui ben seca (per sort, aquesta setmana hem tingut les primeres pluges generoses de l'any). Dissabte ha sigut dia de plantar verdures de fulla: col set setmanera, coliflor (de la família de les crucíferes o brassicàcies) i enciam de les varietats: carxofet i del sucre.
Per altra banda, vam conèixer un arbre força comú en aquestes contrades, l'acàcia (que en realitat no és una acàcia, sinó que és una robínia), i vam estar aprofundint sobre com fer la poda.
Primavera Silenciosa

Per acabar us deixo amb una lectura: Primavera silenciosa (algunes reflexions al respecte [1] [2] [3] de la Rachel Carson. Enguany compleixen 50 anys de la publicació d'aquest llibre, un referent per l'ecologisme i la lluita contra l'ús indiscriminat d'agroquímics (herbicides, pesticides, adobs químics de síntesi).
Finalment, us deixo un enllaç que us pot interessar: Bloc de Permacultura".